Το prospect club με την ενίσχυση του DNA of PROFITS από τον Μάιο του 2018 έπαψε να είναι μια ιδέα (start up idea) και πλέον αποτελεί ένα ολοκληρωμένο project έτοιμο να διανύσει τα πρώτα του βήματα προς την ολοκλήρωση του, που είναι ο σχηματισμός ενός Alternative Investment Fund.

Συγκεκριμένα από τα μέσα του 2008 ξεκινήσαμε μια ερευνητική εργασία τόσο σε επίπεδο αξιολόγησης οικονομικών ανακοινώσεων όσο και σε τεχνικό επίπεδο και το 2017 κατορθώσαμε να διαμορφώσουμε ένα αξιόπιστο μη ρομποτικό επενδυτικό εργαλείο που εξειδικεύεται στην εξεύρεση ευκαιριών για τοποθέτηση στην αγορά συναλλάγματος (Forex) και στην αγορά παραγώγων (Derivatives).

To 2018, ένα χρόνο μετά, έπειτα από την ολοκλήρωση των καινοτόμων επενδυτικών προϊόντων & υπηρεσιών που αναπτύξαμε δημιουργήθηκε το prospect club project.

Σήμερα βρισκόμαστε στην προσπάθεια εξεύρεσης Επιχειρηματικών Αγγέλων (Αngels Investors) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οι οποίοι θα ενισχύσουν το εγχείρημά μας είτε με χρηματοδότηση είτε με αγορά μετοχών.

Σε angels investors που θα το ζητήσουν το Prospect Club δύναται να παρέχει και εμπράγματες εξασφαλίσεις αν και κάτι τέτοιο είναι πολύ μακριά από την φιλοσοφία των επενδυτών αυτών.

Τι είναι οι Επιχειρηματικοί Άγγελοι (Angels Investors or Business Angels)

Πρόκειται για ιδιώτες επενδυτές που διαθέτουν ίδια κεφάλαια σε μικρές start up επιχειρήσεις κατά το χρονικό σημείο της ίδρυσής τους, προσφέροντάς τους έτσι την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά.

Η διαφορά των Business Angels από τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς έγκειται στο γεγονός ότι είναι διατεθειμένοι να πάρουν σαφώς μεγαλύτερο ρίσκο, στηριζόμενοι περισσότερο σε μια επιχειρηματική ιδέα που εκφράζεται μέσα από μια καλή ομάδα, παρά σε αμιγώς τεχνικο-οικονομικά κριτήρια. Για αυτό σπάνια ζητούν εγγυήσεις και συνήθως κινούνται πολύ πιο γρήγορα από τους θεσμικούς επενδυτές.

Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να βοηθήσει έντονα την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, μιας και πολλές φορές για την επιτυχία ενός startup δεν χρειάζονται υψηλά κεφάλαια αλλά το πάθος της ιδέας και η συνολική προστιθέμενη αξία ενός επιχειρηματία.

Ταυτόχρονα, καθ' ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους οι «επιχειρηματικοί άγγελοι» είναι και οι ίδιοι έμπειροι επιχειρηματίες, συνήθως παρέχουν - εκτός από χρηματικό κεφάλαιο - συμβουλευτικές υπηρεσίες, τεχνογνωσία και ανοίγουν «πόρτες» στις εταιρείες που επιλέγουν να βοηθήσουν. Σε αντάλλαγμα για την επένδυσή τους λαμβάνουν μετοχές της νεοσυσταθείσας εταιρίας και ουκ ολίγες φορές καταλαμβάνουν θέσεις κλειδιά στο διοικητικό της συμβούλιο.

Το ύψος της χρηματοδότησης μπορεί να κινείται από λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ έως τα 2,0 εκατ. ευρώ, ποσά τα οποία τα VCs και οι τράπεζες δεν καλύπτουν όταν πρόκειται για νεοφυείς εταιρίες ή επιχειρήσεις στο αρχικό στάδιο λειτουργίας τους.